Green transition challenged by the metal supply chain

12/03/2020
Vlaams Parlement te Brussel

PNO Innovation neemt deel in de organisatie van een seminarie omtrent “Green transition challenged by the metal supply chain”. Het evenement vindt plaats op 12 maart 2020 in het Vlaams Parlement te Brussel en start om 13.30h.

De Europese Commissie wilt van Europa het eerste klimaat neutrale continent ter wereld maken tegen 2050. Deze ambitie werd geconcretiseerd in de Europese Green Deal die de weg naar een eerlijke en sociaal rechtvaardige energietransitie uitstippelt.

De Green Deal is ongetwijfeld goed nieuws in de context van de actuele klimaatproblematiek en creëert talrijke strategische kansen voor de Europese gemeenschap en industrie. Om de doelstellingen geformuleerd binnen de Green Deal te halen, moeten belangrijke en complexe vraagstukken opgelost worden. Veel van deze vraagstukken zijn direct gelinkt aan verschillende deelstappen van de supply chain voor metalen en minerale grondstoffen, gaande van ontginning tot recyclage.

Om een antwoord te bieden op een aantal van deze vragen, organiseren verschillende partijen afgevaardigd uit Europese H2020 projecten (vb. NEMO, CROCODILE, NEXT, MIREU, SecREETs, etc.) samen een seminarie. PNO Innovation participeert in de organisatie van het event als afgevaardigde van ION4RAW en TARANTULA.

Tijdens het seminarie zal een multidisciplinair panel van experts de uitdagingen m.b.t. exploitatie, verwerking, recyclage van grondstoffen, etc. vanuit verschillende oogpunten belichten. Het panel zal verschillende stakeholders vertegenwoordigen zoals de private sector, NGO’s, universiteiten, onderzoeksinstellingen en internationale organisaties. Na de lezingen kunnen deelnemers actief participeren aan een interactief debat. De conclusies van het debat zullen omgezet worden in concrete aanbevelingen die vervolgens voorgelegd worden aan de Europese Commissie. Het evenement sluit af met een receptie.

Meld u gratis aan voor het evenement

Registratie is gratis, maar verplicht. Lees meer informatie omtrent het programma en aanmelding.