KMO Innovatieprojecten Vlaio (vroeger IWT)

KMO’s met (toekomstige) activiteiten in het Vlaamse Gewest kunnen van Agentschap Innoveren & Ondernemen een subsidie bekomen van 35% tot 55% (op de aanvaarde kosten met een maximum steun van 250.000 euro) voor de uitvoering van bepaalde KMO-innovatieprojecten. Wij helpen u graag met uw aanvraag.

Wie komt in aanmerking?

Innovatie wordt gedefinieerd als het tot stand brengen van een nieuw (of vernieuwend) product, proces of dienst, die een vernieuwing bij het bedrijf vereist. Een duidelijke meerwaarde ten opzichte van de markt realiseren moet het uitgangspunt vormen.

De vernieuwing en de betrokken kennisontwikkeling kunnen zowel technologisch als niet-technologisch van aard zijn.

De KMO-innovatieprojecten, KMO-haalbaarheidsstudiessprint-projecten en O&O-bedrijfsprojecten worden vanaf 1 januari 2018 vervangen door twee nieuwe subsidies:

  • ‘Ontwikkelingsprojecten’ zijn bedoeld voor vernieuwende ideeën – nieuw of verbeterd product, proces of dienst – die uw onderneming kunnen veranderen en versterken op korte termijn.
  • ‘Onderzoeksprojecten’ zijn bedoeld voor kennisopbouw die op lange termijn de basis vormt voor veranderingen binnen de onderneming. Zowel kmo’s als grote ondernemingen komen voor beide subsidies in aanmerking.

Wanneer kunt u aanvragen?

De huidige steunmaatregelen kunnen nog tot en met 31 december 2017 worden aangevraagd. Meer info kan u voorlopig raadplegen op de website van VLAIO.