140 extra jobs bij Avnet Logistics na Strategische Transformatiesteun van € 1 miljoen

Avnet Logistics in Tongeren gaat tegen begin 2019 tussen 110 en 140 extra mensen in dienst nemen. Avnet ondergaat een grondige transformatie en zal zich specifiek gaan richten op de verdeling van halfgeleiders en microchips. Hiervoor kent de Vlaamse regering € 1,071 miljoen strategische transformatiesteun toe aan het Tongers distributiebedrijf.

De Amerikaanse multinational verdeelt vandaag vanuit Tongeren zogenaamde passieve componenten, waaronder vooral onderdelen voor elektronische toestellen. Avnet Logistics wil zich nu toeleggen op de verdeling van actieve componenten, en meer bepaald de specifieke niche van halfgeleiders en microchips die voornamelijk in de automobielsector gebruikt worden. De vraag naar actieve componenten voor voertuigen stijgt exponentieel en vereist een bijzondere expertise. Ook wordt de complete infrastructuur van de vestiging omgebouwd om de nieuwe business unit te kunnen behandelen.

Om deze transformatie te kunnen realiseren worden 110 tot 140 extra mensen met diverse profielen aangeworven. De toezegging van meer dan een miljoen euro Vlaamse steun heeft indruk gemaakt op het Amerikaanse moederbedrijf, dat dan ook de finale goedkeuring gaf voor de uitvoering van het investeringsproject in Tongeren. Voor Avnet is dit project een belangrijk kantelpunt en zorgt het voor de strategische verankering van de multinational in Tongeren én de uitbouw van nieuwe, kennisintensieve activiteiten.

Dries Vaes, Director Operations bij Avnet Logistics, deed een beroep op PNO Consultants om Avnet Logistics te begeleiden in haar subsidietrajecten.

“Zoals in meerdere Amerikaanse multinationals is snelheid van uitvoering en realisatie essentieel in het decision making process. PNO Consultants heeft in deze een erg grote bijdrage geleverd aan de toekenning en realisatie van dit significant STS dossier. Door hun expertise ter zake, hun kwalitatief hoogstaande uitvoering van documentatie en vooral de snelheid van uitvoering werd een positieve samenwerking met Avnet en Vlaio gerealiseerd. Persoonlijk werk ik graag samen in een opzet van partnerships, PNO Consultants werkt hierin nauw samen op een zeer professionele manier. Gezien de kennis en het opgebouwde vertrouwen met PNO zal m’n voorkeur uitgaan naar PNO bij een eventueel volgend dossier.”