Actief in Duitsland? Maak gebruik van de fiscale ondersteuning voor R&D

Vanaf 1 januari 2020 kunnen bedrijven en organisaties in Duitsland een belastingaftrek (Forschungszulage) krijgen van maximaal € 500.000 per jaar voor hun onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Dit is het resultaat van de Duitse Forschungszulagengesetz (afgekort FZuIG) die eind 2019 door de wetgever werd goedgekeurd.

Over de Forschungszulagengesetz

De Forschungszulagengesetz in het kort:

  • Alle projecten voor fundamenteel onderzoek, industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling kunnen in aanmerking komen voor dit type financiering.
    • De subsidie bedraagt 25% van
    • De arbeidskosten van uw betrokken R&D-medewerkers, en
    • De kosten van uitbesteed R&D-werk (60% van deze kosten zijn subsidiabel).

Dit tot € 2.000.000 aan totale kosten, resulterend in een maximale Forschungszulage (belastingaftrek) van € 500.000 per boekjaar.

  • Aanvragen kunnen later dit jaar worden ingediend (exacte datum wordt nog bekend gemaakt) met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020.

+3000 aanvragen voor belastingaftrek voor R&D per jaar

De PNO Group is een specialist in dergelijke financieringsregelingen. Op basis van onze uitgebreide ervaring met R&D belastingaftrek in andere EU-landen (wij dienen ongeveer 3.000 R&D belastingaftrek aanvragen per jaar in voor onze klanten, met een succespercentage van meer dan 95%), achten wij het zeer waarschijnlijk dat ook uw R&D projecten in aanmerking komen.

Handel nu en zet een project en uw projectorganisatie en -administratie op volgens de specifieke vereisten, zodat u later dit jaar verzekerd bent van een optimale belastingaftrek.

Meer informatie vindt u in de Factsheet. Als u geïnteresseerd bent in deze mogelijkheid, neem dan contact op met ons team in Duitsland.