Europese en Vlaamse steun voor milieuzorg

PNO Innovation heeft de laatste jaren heel wat subsidies kunnen mobiliseren voor haar klanten met innovatieve milieuprojecten. Ook de komende tijd worden er nieuwe oproepen en steunmaatregelen in dit domein verwacht. Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste Europese en Vlaamse mogelijkheden.

  • De Europese Commissie keurde in juni de werkprogramma’s 2021-2022 van Horizon Europe goed. Horizon Europe steunt onderzoek en ontwikkeling (tot en met demonstratie). Hierbij gaat 40 % van de steun naar milieuzorg en duurzame energie.
  • In juli wordt een nieuwe oproep gelanceerd voor LIFE, het Europese programma gericht op innovatieve piloot- en demonstratieprojecten voor milieubeheer en klimaatverandering.
  • Na de zomer komt er een nieuwe oproep van het Innovation Fund voor grootschalige innovatieve industriële projecten om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen.
  • In de herfst wordt ook een eerste Vlaamse oproep verwacht voor een nieuw fonds ‘Recyclagehub’ om nieuwe recyclinginstallaties te subsidiëren.
  • Doorlopend is het nog steeds mogelijk om projecten bij VLAIO in te dienen voor strategische ecologiesteun (STRES). Dit voor grote, strategische investeringsprojecten die een unieke technologie aanwenden om milieu- of energieproblemen binnen een bedrijf aan te pakken.

Als een van deze subsidiekansen iets voor uw bedrijf lijkt te zijn, aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren en uw plannen of projecten samen te bekijken!

Contact: ir. Marc De Coster, ingenieur in het milieubeheer. Tel. 0477 99 19 27; marc.decoster@pnoconsultants.com.