Innovation Service: PNO helpt u inzicht krijgen in uw (toekomstige) markt

Uw onderneming is ongetwijfeld succesvol in haar marktsegment. Er liggen echter altijd kansen om te groeien binnen bestaande en nieuwe markten. Hiervoor is een duidelijk zicht nodig op de noden van huidige en potentieel nieuwe klanten. Maar hoe pakt u dit aan? PNO helpt u hier graag bij. Met behulp van onze in-house ontwikkelde methodiek en ons uitgebreide Europese netwerk bieden wij u duidelijke antwoorden op vragen als:

  • Welke trends en hot topics zijn er binnen mijn marktsegment?
  • Op welke marktsegmenten moet ik sterker inzetten?
  • Wat kunnen wij anders of beter dan onze concurrenten?
  • Wat zijn de noden van mijn huidige en potentiële klanten? En hoe kan ik deze behoeftes optimaal invullen?
  • Welke waardepropositie sluit aan bij de noden van mijn klanten en hoe kunnen we dit versterken?
  • Welke potentiële klanten zie ik over het hoofd en wat is hun financiële draagkracht?

PNO Consultants ondersteunde in het verleden reeds de Universiteit Gent met dergelijke marktanalyse. UGent had hierbij de ambitie een nieuw businessidee uit te werken, maar wenste eerst een gedetailleerd zicht te krijgen op het potentiële marktsegment. Na de succesvolle marktanalyse van PNO, had UGent volgende mooie woorden voor ons klaar:

“Aan de Universiteit van Gent (UGent) hadden we een innovatief idee en de ambitie om van dit idee een duurzaam bedrijfsconcept te maken. PNO Consultants werd gevraagd om strategisch advies te geven ter ondersteuning van onze ambities via een marktanalyse. Bij UGent wilden we inzicht krijgen in de behoeften van de beoogde marktsegmenten, onze USP’s, evenals een overzicht van de potentiële concurrenten en hoe ze zich positioneerden in die marktsegmenten.

 Om dit te bereiken heeft PNO Consultants hun uitgebreide Europese netwerk geactiveerd om ons een gedetailleerde marktanalyse te geven. De hoeveelheid en de kwaliteit van de informatie die door PNO en hun netwerk werden verstrekt, was verbluffend. Alle ruwe data en gegevens, evenals het uiteindelijke advies, werden op een professionele, duidelijke en gestructureerde manier afgeleverd. Het geleverde eindresultaat was echt hands-on, met zeer duidelijke conclusies en suggesties over hoe verder te gaan met ons bedrijfsidee. De uiteindelijke oplevering werd uitgevoerd via een uitgebreide vraag-en-antwoordsessie, die ons de gelegenheid gaf om een ​​diepgaande discussie te voeren. Tot slot, dankzij het strategische advies dat PNO Consultants heeft verstrekt, kunnen we definitieve conclusies trekken over onze ambities.”

 

Wenst u inzicht te krijgen in uw huidige of een nieuw marktsegment? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons! Onze consultants staan steeds voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.