PNO EN ARTTIC BUNDELEN KRACHTEN

PNO Consultants en het Europese ARTTIC International Management Services hebben hun krachten gebundeld. Beide organisaties zullen door de samenwerking hun dienstverlening verder optimaliseren en uitbreiden. Gezamenlijk nemen PNO en ARTTIC in Europa een sterke positie in.

Een perfecte match in expertise en netwerk

PNO en ARTTIC vullen elkaar uitstekend aan. ARTTIC beschikt over ruime ervaring in het coördineren van, en deelnemen aan grootschalige EU-gefinancierde samenwerkingsprojecten. Met een sterke positie in Frankrijk en Duitsland en een leidende rol in de hightech sectoren lucht- & ruimtevaart en veiligheid sluit het bedrijf perfect aan bij PNO Consultants, dat als netwerkgerichte organisatie met een breed dienstenportfolio op het gebied van subsidies, innovatie en compliance leidend is in sectoren als life sciences & health en energie, klimaat & milieu.

We kunnen onze klanten nu nog beter van dienst zijn bij het realiseren van hun innovatieambities

Volgens Paolo Salvatore, PNO-bestuurslid, vormt de jarenlange ervaring van ARTTIC op het gebied van onderzoek en innovatie een waardevolle aanvulling voor PNO. “De sterke punten van ARTTIC zijn gebaseerd op hun focus op R&D-samenwerkingsprojecten, hun specialisatie in het volledige proces van projectimplementatie en hun leidende positie in de lucht- & ruimtevaart en veiligheid. Onze gecombineerde expertise, geografische dekking en ruime dienstenaanbod stellen ons in staat onze klanten nog beter van dienst te zijn bij het realiseren van hun innovatieambities. ”

Enthousiast en een beetje ongeduldig

Annette Ringwald, managing director bij ARTTIC, is ervan overtuigd dat PNO en ARTTIC elkaar zullen inspireren. “Ik ben erg blij met de nieuwe PNO- en ARTTIC-combinatie, want ik denk echt dat beide partijen elkaar aanvullen in expertise en dienstenportfolio, in het voordeel van onze klanten. Tijdens de voorafgaande gesprekken viel mij het wederzijdse begrip van onze markten en strategie op, hetgeen ik zeer inspirerend vond. Het samen verder kunnen uitbouwen van onze merken en tegelijkertijd profiteren van elkaars kennis en sterke punten maakt me enthousiast en zelfs een beetje ongeduldig om te zien wat voor moois we samen kunnen bereiken.”

Verder uitbouwen van sterke merken

In de afgelopen 30 jaar hebben zowel ARTTIC als PNO een solide en onafhankelijke positie verworven op de Europese markt voor subsidies en innovatieconsultancy. Hoewel optimaal gebruik makend van de synergetische voordelen zal de combinatie haar positie op basis van beide sterke labels verder uitbreiden.

Over ARTTIC

ARTTIC ondersteunt zakelijke klanten uit alle sectoren, klein en groot, privaat en publiek, bij het succesvol maken van hun samenwerkingsprojecten op het gebied van onderzoek en innovatie. In de afgelopen 32 jaar bouwde ARTTIC ruime expertise op in het opzetten en beheren van meer dan 400 grootschalige projecten, waarvan 96 met H2020-subsidie. Op basis van zijn jarenlange ervaring met financieringsprogramma’s op verschillende wetenschappelijke en technologische gebieden, helpt ARTTIC klanten om strategische plannen om te zetten in effectief concurrerend onderzoek en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen, resulterend in succesvolle toepassingen en bedrijven. ARTTIC is opgericht in 1987 in Parijs en heeft kantoren in Frankrijk (Parijs en Toulouse), België (Brussel), Duitsland (München en Berlijn), Engeland (Derby) en Israël (Tel Aviv).

Over PNO

Vanuit vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk biedt PNO haar subsidie-, innovatie- en compliancediensten aan klanten uit heel Europa en daarbuiten aan. PNO Consultants ondersteunt jaarlijks meer dan 6.000 organisaties zoals KMO’s en multinationals en onderzoeks- en opleidingsinstellingen bij hun innovatieactiviteiten. PNO biedt een breed spectrum van diensten aan op het gebied van subsidies, innovatie en compliance en bekleedt een sterke positie in de sectoren life sciences & health en energie, klimaat & milieu.