Snellere uitbetaling van VLAIO innovatiesteun vanaf juli 2019

Sinds juli 2019 is er een aanpassing doorgevoerd in het afsluiten van een projectovereenkomst tussen aanvragende ondernemingen van VLAIO onderzoeks-en ontwikkelingsprojecten en het Hermesfonds. Hierdoor kan er sneller steun uitbetaald worden.

Oude situatie

Vroeger moest er eerst een aparte projectovereenkomst getekend worden na het verkrijgen van de beslissingsbrief met de goedkeuring van het project, vóór er overgegaan kon worden tot de effectieve uitbetaling van de eerste subsidieschijf.

Situatie voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten ingediend vanaf juli 2019

De projectovereenkomst tussen indieners van een innovatiedossier en het Hermesfonds komt nu meteen tot stand bij de beslissing van goedkeuring. Hierdoor kan er sneller overgegaan worden tot de uitbetaling van de subsidie.

Bij de indiening van een aanvraag moet de rechtsgeldig vertegenwoordiger van een aanvragende onderneming daarom vanaf juli ook meteen de “Algemene Voorwaarden Innovatiesteun” aanvaarden.

Bijzondere voorwaarden kunnen aan de steun verbonden worden, waarbij een onderneming tot één maand na de beslissing kan melden dat het project niet onder de gestelde voorwaarden opgestart kan worden.

Hulp nodig bij de indiening van een VLAIO onderzoeks- of ontwikkelingsproject? Neem vrijblijvend contact op met ons!