Zoekt u ondersteuning bij uw ERC Advanced Grant projectvoorstel?

Elk jaar lanceert de European Research Council (ERC) een specifieke oproep voor gevestigde onderzoekers om baanbrekende ideeën te realiseren in grensverleggende ‘high risk – high gain’ onderzoeksprojecten: de ERC Advanced Grant (AdG). Dit jaar valt de deadline voor deze oproep op 23 mei 2023.

Wie?

De ERC wil de toppositie van Europa op het gebied van wetenschap versterken. De meest talentvolle en creatieve onderzoekers en hun teams kunnen subsidie krijgen om hun visionaire ideeën om te zetten in grensverleggend onderzoek. Voor de ERC AdG oproep komen gevestigde onderzoekers in aanmerking die een indrukwekkend en inspirerend palmares kunnen voorleggen vol realisaties die beschouwd worden als belangrijke bijdragen tot de wetenschap.

Wat?

Ambitieuze en grensverleggende onderzoeksprojecten, met overtuigende haalbaarheid, die een brede en uiterst significante bijdrage zullen leveren aan de wetenschap. De ERC hanteert een ‘bottom-up’ aanpak: projectoproepen staan open voor alle onderzoeksdomeinen. Excellentie is het voornaamste evaluatiecriterium, dit geldt zowel voor de onderzoeker als voor het projectidee.

Hoeveel?

Maximum € 2.5 miljoen voor een project met looptijd over 5 jaren. Een bijkomende financiering van € 1 miljoen is mogelijk onder voorwaarden. Een ERC beurs kan tot 100% van de ontvankelijke kosten van het onderzoeksproject dekken.

Wanneer?

De AdG 2023 oproep sluit onherroepelijk op 23 mei 2023.

Meer weten?

PNO Innovation beschikt over een team van ervaren consultants die u kunnen ondersteunen en adviseren bij de uitwerking van een aanvraag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.