O&O Bedrijfsprojecten Vlaio (vroeger IWT)

Ondernemingen in het Vlaams Gewest kunnen van Agentschap Innoveren & Ondernemen een subsidie bekomen bij het uitvoeren van een onderzoeks- (50%) of ontwikkelingsproject (25%) op de aanvaarde kosten, met een maximum steun van 3 miljoen euro. Dit basispercentage kan nog worden verhoogd met 20% (ko) of 10% (mo). Een extra-steun van 10% is mogelijk bij samenwerking van bedrijven. Wij helpen u graag met uw aanvraag.

O&O bedrijfsprojecten: criteria

Naast de specifieke innovatiesteun voor kmo’s in het kader van het KMO-programma kunnen alle ondernemingen met activiteiten in het Vlaams Gewest die een innovatie wensen door te voeren en die daartoe kennis wensen te verwerven door het uitvoeren van een onderzoeks- en ontwikkelingsproject financieel worden ondersteund.

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen hanteert bij de selectie volgende twee basiscriteria:

  • de kwaliteit
  • de potentiële economische en eventueel maatschappelijke impact

Nieuwe subsidies vanaf 1 januari 2018

De KMO-innovatieprojectenKMO-haalbaarheidsstudiessprint-projecten en O&O-bedrijfsprojecten worden vanaf 1 januari 2018 vervangen door twee nieuwe subsidies:

  • ‘Ontwikkelingsprojecten’ zijn bedoeld voor vernieuwende ideeën – nieuw of verbeterd product, proces of dienst – die uw onderneming kunnen veranderen en versterken op korte termijn.
  • ‘Onderzoeksprojecten’ zijn bedoeld voor kennisopbouw die op lange termijn de basis vormt voor veranderingen binnen de onderneming. Zowel kmo’s als grote ondernemingen komen voor beide subsidies in aanmerking.

De huidige steunmaatregelen kunnen nog tot en met 31 december 2017 worden aangevraagd. Meer info kan u voorlopig raadplegen op de website van VLAIO.