Clean Hydrogen Partnerschap lanceert oproep voor projectvoorstellen

Het Clean Hydrogen partnerschap heeft als doel om onderzoek naar en innovatie van waterstoftechnologieën te stimuleren. Dit omdat waterstof een cruciale rol zal spelen in het realiseren van de ambitieuze klimaatdoelstellingen vooropgesteld in o.a. de Green Deal. Er zijn twee oproepen voor innovatieve projectvoorstellen rond waterstoftechnologie in 2022.

Wat?

De ‘Clean Hydrogen Joint Undertaking’ is een partnerschap dat zich situeert binnen Horizon Europe en werd opgericht als vervolg op de zeer succesvolle ‘Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertakings’ die deel uitmaakten van FP7 en H2020. Het partnerschap mobiliseert € 300,5 miljoen om de ontwikkeling en opschaling van ‘cutting-edge’ waterstoftechnologieën te ondersteunen!

De projectoproep staat open voor innovatieve projecten rond de productie, distributie en opslag van waterstof en voor toepassingen van waterstof voor eindgebruik (zoals bijvoorbeeld transport en ‘clean heat and power’). Verder komen ook cross-cutting topics aan bod zoals veiligheid, circulariteit en duurzaamheid. Activiteiten binnen deze ‘topics’ omvatten zowel (Research and) Innovation Actions en Coordination and Support Actions.

Wanneer?

In 2022 worden twee oproepen georganiseerd met als deadlines: 31 mei 2022 en 20 september 2022. Projectvoorstellen kennen een ‘single-stage’ procedure.

Wil je graag meer weten? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!