EU/Internationaal

Horizon Europe is een ambitieus onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie. Het programma ging van start in 2021 en loopt tot en met 2027.
Via het Europees Instituut voor Innovatie & Technologie (EIT) kan u toegang krijgen tot nieuwe partners en unieke samenwerkingsmogelijkheden.
Het Innovation Fund financiert klimaatinnovaties en koolstofarme technologieën en heeft een budget van 40 miljard euro voor de periode 2020-2030.
Het Horizon Europe-subsidieprogramma Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) biedt unieke opportuniteiten voor internationale en intersectorale samenwerking - ook voor bedrijven.
Werkt u aan projecten die het klimaat en milieu ten goede komen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een subsidie binnen het EU LIFE programma.
Met Connecting Europe Facility (CEF) subsidieert de EU projecten die bijdragen aan het verbeteren van de Europese infrastructuur. Tot 2027 is hiervoor ruim 33 miljard euro beschikbaar.
Houdt u zich bezig met infrastructuur-onderzoek of e-infrastructures? Dan komt u misschien in aanmerking voor deze Horizon Europe subsidie.
Interreg is een subsidieregeling voor innovatieve en duurzame projecten die Europa versterken.
Ben u een innovatieve kmo? Bezig met baanbrekende en grensverleggende ideeën? Dan kunt u misschien steun krijgen uit de EIC.
Wilt u kennis delen in de wereld van het onderwijs en deze vernieuwen in Europees verband? Dan kunt u subsidie aanvragen vanuit Erasmus+.
Bent u bezig met baanbrekend toponderzoek over de grenzen heen? Dan kunt u misschien subsidie krijgen binnen de European Research Council.