EIT KICs

 

Het EIT is een uniek EU-initiatief gericht op het stimuleren van innovatie door het samenbrengen van actoren uit de zogenaamde kennisdriehoek (bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen). Het EIT maakt integraal deel uit van Horizon Europe, het EU-kaderprogramma voor onderzoek en innovatie.

EIT: doelstellingen & activiteiten

Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) is een EU-orgaan dat in 2008 werd opgericht om het innovatievermogen van Europa te versterken.

Het ondersteunt de ontwikkeling van dynamische, pan-Europese partnerschappen tussen toonaangevende bedrijven, onderzoekslaboratoria en onderwijsinstellingen. Deze partnerschappen worden Knowledge & Innovation Communities (KICs) genoemd. Elke KIC is gericht op het vinden van oplossingen voor een specifieke wereldwijde uitdaging, gaande van klimaatverandering en duurzame energie, tot gezondheid en voeding.

EIT KICS

De activiteiten van de KICs bestrijken alle facetten van innovatie: opleidings- en onderwijsprogramma’s, ondersteuning bij de stap van onderzoek naar markt, innovatieprojecten en steun voor start-ups. Via oproepen uitgeschreven door de EIT KICs worden projecten in de volgende domeinen gefinancierd:

Er zijn momenteel acht EIT KICs actief, elk gericht op een specifiek domein:

EIT project aanvragen

Via de EIT KICs kan u toegang krijgen tot nieuwe partners en unieke samenwerkingsmogelijkheden. Er zijn tal van opportuniteiten om u bij de EIT-gemeenschap aan te sluiten en gebruik te maken van de brede waaier aan activiteiten: van opleidings- en onderwijsprogramma’s, tot innovatieprojecten en ondersteuning voor start-ups.

Wilt u meer weten over de financieringsmogelijkheden binnen de EIT KICs, of zoekt u gespecialiseerde ondersteuning bij het uitwerken van een projectaanvraag? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek met onze EIT experts!