EIC Accelerator

 

Bent u een innovatieve kmo? Bezig met baanbrekende en grensverleggende ideeën? Dan kunt u misschien financiële steun krijgen vanuit de EIC Accelerator (voorheen ‘SME-Instrument’). Dit onderdeel van het Horizon Europe-programma is specifiek afgestemd op ambitieuze en innovatieve kmo’s. U kunt in aanmerking komen voor een subsidie of andere financiële en niet-financiële steun. Voor subsidieaanvragen zijn er verschillende deadlines gedurende het jaar. Wij helpen u graag uw innovatie tot een succes te maken!

Doel van de EIC Accelerator

De Europese Unie wil vooral ook mkb’s bij haar innovatiedoelen betrekken. Daarom heeft de EU het innovatiegerichte Horizon Europe-programma voor kmo’s toegankelijk gemaakt via de EIC Accelerator. Het programma ondersteunt superinnovatieve kmo’s met als doel hen te helpen nieuwe innovatieve producten, diensten en bedrijfsmodellen te ontwikkelen en op de markt te brengen die economische groei kunnen stimuleren.

Voor wie is deze subsidie bedoeld?

De EIC Accelerator is specifiek opgesteld voor kmo’s. Samenwerking is niet verplicht. Afhankelijk van de fase waarin uw innovatie verkeert, kunt u een beroep doen op verschillende financieringsvormen:

  • U kiest voor alleen subsidie (‘grant only’): Als de activiteit betrekking heeft op een hoofdzakelijk technologische innovatie, dan is een Technology Readiness Level (TRL) van 6-8 een vereiste. Projecten krijgen tussen 0,5 en 2,5 miljoen euro aan subsidie.
  • U kiest voor gemengde financiering (‘blended finance’): Naast subsidie is er de mogelijkheid van een optionele investering in het eigen vermogen. De subsidie financiert activiteiten van TRL 6-8. Activiteiten boven TRL 8 komen alleen voor gemengde financiering in aanmerking. De maximale investering in de vorm van eigen vermogen bedraagt 15 miljoen euro.

Tijdens deze fases kunt u aanvullende ondersteuning krijgen om uw innovatie tot een commercieel succes te maken. Denk onder meer aan netwerken en coaching.

EIC Accelerator subsidie aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in ondersteuning vanuit de EIC Accelerator? Onze experts adviseren u graag over de beste strategie en zijn u van dienst bij het opstellen van een kansrijke projectaanvraag. Neem gerust contact met ons op.