Subsidieadministratie

Bij de meeste subsidies hoort een verplichte subsidieadministratie. Toch wordt aan het opzetten van een subsidieadministratie vaak te weinig en te laat aandacht besteed. En dat is een groot risico, want het uiteindelijke succes van een aangevraagde subsidie hangt nauw samen met de kwaliteit van de bijbehorende administratie. Alle reden dus voor een serieuze aanpak. PNO beschikt over de subsidie-, finance- én juridische expertise om u daarbij te helpen.

Subsidieadministratie

Houd al bij het aanvragen van een subsidie rekening met de administratieverplichtingen

Wij worden wel eens benaderd door partijen die er vlak voor een deadline achterkomen dat zij hun subsidieadministratie niet op orde hebben. Gelukkig kunnen wij hen met onze finance- & control-professionals en juristen vrijwel altijd uit de brand helpen. Met een tijdige aanpak van deze subsidieverplichting had de stress kunnen worden voorkomen. Reden waarom wij het onderwerp al direct bij het eerste contact over een subsidieaanvraag aan de orde stellen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Bij elke subsidie horen administratie-eisen. Dat komt omdat de subsidieverstrekker, meestal een overheid, wil kunnen controleren of de verstrekte subsidie wordt besteed aan het doel waarvoor het was aangevraagd. Maar ook om te kunnen beoordelen of een subsidie effectief is of niet. Voor u als aanvrager is het dus van belang om te weten welke die verplichtingen zijn. En hoe u die het beste binnen uw organisatie kunt opvolgen en of u dat op de juiste wijze doet.

PNO heeft zeer ruime ervaring op dit gebied. Vanuit onze diepgaande kennis van ‘kleine en grote subsidies’ maar ook door de vele honderden bedrijven en organisaties die wij door de jaren heen hebben geholpen op dit gebied. Hierdoor, en met de ruime capaciteit die wij in huis hebben, kunnen wij elke administratiebehoefte invullen:

  • Informatie over subsidieverplichtingen: wij informeren u over de financiële, administratieve en rapportageverplichtingen en de voorwaarden die zijn verbonden aan een subsidieverlening. Dit kan op verschillende manieren: in de vorm van een handboek, een kick-off meeting, u kunt toegang krijgen tot onze helpdesk, en we kunnen uw medewerkers trainen. Zo houdt u het werk in eigen huis en heeft u toch het veilige gevoel dat u uw project uitvoert volgens de regels van de subsidie.
  • Toetsen aan subsidieverplichtingen: wij toetsen uw subsidieadministratie. U ontvangt van ons een review van uw projectadministratie, van de tussen- of eindrapportage en van eventuele wijzigingsverzoeken. Ook kunnen wij u helpen met de voorbereiding van een aangekondigde, externe audit.
  • Inrichten van uw subsidieadministratie: wij informeren u tot op detail over de inrichting van het financieel projectmanagement van uw subsidieproject. Hierbij hoort het schrijven van de Administratieve Organisatie & Interne Controle (AO/IC) en het verzorgen van advies en training voor de implementatie daarvan.
  • Uitvoeren van uw subsidieadministratie: PNO beschikt over getrainde projectmedewerkers die voor korte of langere tijd kunnen worden gedetacheerd.

Heeft u een vraag over uw subsidieadministratie?

Als u een vraag heeft over uw subsidieadministratie, blijf daar dan vooral niet mee lopen, maar stel hem ons direct. Het kan u veel gemak opleveren en tegelijkertijd werk en teleurstellingen besparen. Neem vandaag nog contact met ons op?