Businessplan

Een goed businessplan vormt het fundament voor uw bedrijf, net zoals een businesscase dat is voor de ontwikkeling van een nieuw product of dienst. Maar minstens zo belangrijk: een goed plan helpt u bij het verkrijgen van funding voor uw activiteiten. PNO heeft veel bedrijven, klein tot zeer groot, geholpen met een solide plan of businesscase. Iets voor u? Neem gerust contact met ons op.

Businessplan

Met het businessplan dat wij voor u ontwikkelen hebben wij maar één doel: u helpen met het vastleggen van een uitdagend maar realistisch doel, en de route daarnaartoe. Dat moet voor u de weg effenen naar succes. Maar we hebben nog een doel. U moet het plan ook daadwerkelijk (willen) uitvoeren. Daarom zijn wat ons betreft de kernbegrippen: realistisch, praktisch en resultaatgericht.

Wat kunt u verwachten als wij u helpen met een businessplan?

Vanzelfsprekend gaan wij analyseren! Wij maken een ‘foto’ van uw vertreksituatie, we brengen uw behoeften en doelen in kaart, en we onderzoeken de omgeving waarin u opereert (of wilt opereren). Hierbij profiteert u van de voordelen van een grote organisatie als PNO. Voor bijvoorbeeld deskresearch hebben wij toegang tot een unieke wereldwijde database waarin miljoenen patenten zijn vastgelegd. Informatie dus waar u echt wat aan heeft.

Daarnaast maken wij door middel van interviews het beeld compleet. Het is een manier om de uitgangspunten en uw wensen te valideren en indien nodig van aanvullend advies te voorzien.

Afhankelijk van wat u nodig heeft ontvangt u een inzichtelijke beoordeling van uw huidige businessplan, een kernachtige businesscase of een uitgebreid businessplan, compleet met financiële paragraaf. Het geeft u inzicht in uw kansen en mogelijkheden en hoe die daadwerkelijk te kunnen benutten. En neemt u van ons aan: in dit soort trajecten is een frisse maar ervaren blik nooit een overbodige luxe.

U kunt het plan gebruiken om uw strategie, prioriteiten of specifieke actiepunten te delen met uw externe en interne stakeholders. Maar een businessplan is ook noodzakelijk voor het aangaan van een overeenkomst of om externe financiering te kunnen krijgen.

Een (nieuw) businessplan, iets voor u?

Of u nu een startup, een KMO of multinational bent, wij kunnen u helpen met het opstellen van een solide businessplan. Neem gerust eens contact met ons op voor een kennismaking. Wij maken graag tijd voor u. Stuur ons uw informatie via het contactformulier.