Technologie- en marktanalyse

Geen succesvolle innovatie zonder inzicht in uw omgeving. Een beetje desk research, dat kan iedereen. Maar wilt u een echt grondige analyse van de relevante innovatietrends, de stand van de technologie en de voor u belangrijkste spelers, doelgroepen en concurrenten? Dan voeren onze innovatie-experts graag een Technologie- en Marktanalyse voor u uit.

marktanalyse

Wat houdt een marktanalyse in?

Informatie is essentieel voor wie succesvol wil innoveren. Kansrijke markten, bestaande spelers, beschikbare technologieën, gevestigde patenten. Met de technologie- en marktanalyse van PNO, ontwikkeld en uitgevoerd door onze innovatie- en dataspecialisten, weet u zeker dat u de antwoorden krijgt die u zoekt.

Wij leveren glasheldere antwoorden op al uw marktvragen:

  • Welke en hoeveel bedrijven zijn er actief in mijn marktsegment?
  • Hoe staat de markt er als geheel financieel voor?
  • Welke trends zullen belangrijk worden in mijn marktsegment?
  • Op welke segmenten moet ik sterker inzetten?
  • Hoeveel en welke directe concurrenten heb ik in elk marktsegment?
  • Wat bieden mijn concurrenten aan? En wat kan ik anders of beter dan mijn concurrenten?
  • Welke potentiële klanten zie ik over het hoofd? En wat is hun financiële draagkracht?
  • Op welke services en producten wachten mijn potentiële klanten? En hoe kan ik deze invullen?
  • Welke voordelen bieden bestaande clusters en andere samenwerkingsverbanden?

Wij lichten deze informatie uiteraard steeds bij u toe, aan de hand van een uitgebreide Q&A-sessie. Ook krijgt u achteraf een hands-on rapport waar u steeds naar kan teruggrijpen.

Waarom een marktanalyse laten uitvoeren door PNO?

PNO biedt u een unieke technologie- en marktanalyse aan. Onze methodiek is in-house ontwikkeld door innovatie-experts met jarenlange ervaring. Wat onze marktanalyse bijzonder maakt, is dat wij gebruikmaken van het ijzersterke Europese netwerk van PNO. Dit betekent dat wij u niet alleen van kwantificeerbare data voorzien, maar ook dat wij u unieke inzichten, rechtsstreek vanuit de industrie, bezorgen. Dit doen we op basis van persoonlijke interviews. Zo krijgt u antwoorden, anekdotes en opinies vanuit alle door u gewenste marktsegmenten.

Een getuigenis van een tevreden partner, Universiteit Gent:

“Aan de Universiteit Gent (UGent) hadden we een innovatief idee en de ambitie om van dit idee een duurzaam bedrijfsconcept te maken. PNO Consultants werd gevraagd om strategisch advies te geven ter ondersteuning van onze ambities, via een marktanalyse. Bij UGent wilden we inzicht krijgen in de behoeften van de beoogde marktsegmenten, onze USP’s, evenals een overzicht van de potentiële concurrenten en hoe ze zich positioneerden in die marktsegmenten.

Om dit te bereiken heeft PNO Consultants hun uitgebreide Europese netwerk geactiveerd om ons een gedetailleerde marktanalyse te geven. De hoeveelheid en de kwaliteit van de informatie die door PNO en hun netwerk werden verstrekt, was verbluffend. Alle ruwe data en gegevens, evenals het uiteindelijke advies, werden op een professionele, duidelijke en gestructureerde manier afgeleverd.

Het geleverde eindresultaat was echt hands-on, met zeer duidelijke conclusies en suggesties over hoe verder te gaan met ons bedrijfsidee. De uiteindelijke oplevering werd uitgevoerd via een uitgebreide vraag-en-antwoordsessie, die ons de gelegenheid gaf om een ​​diepgaande discussie te voeren. Tot slot, dankzij het strategische advies dat PNO Consultants heeft verstrekt, kunnen we definitieve conclusies trekken over onze zakelijke ambities.”

Meer weten over de technologie- en marktanalyse? Onze experts helpen u graag. Neem gerust contact met ons op.