Nieuwe oproep geopend: ERC Consolidator Grants 2023

Recent lanceerde de European Research Council een nieuwe oproep voor Consolidator Grants. De indieningdeadline is 2 februari 2023. Deze oproep staat open voor excellente individuele onderzoekers verbonden aan een universiteit of onderzoeksinstelling die minimum 7 en maximum 12 jaar geleden hun doctoraat met succes verdedigden.

De European Research Council (ERC) wil de toppositie van Europa op het gebied van wetenschap versterken. Dat doet ze door baanbrekend onderzoek te financieren via het Horizon Europe-programmaonderdeel ‘ERC’. De meest talentvolle en creatieve onderzoekers kunnen subsidie bekomen om onderzoek uitgevoerd door zichzelf en hun team te financieren.
Excellentie is het belangrijkste evaluatiecriterium en dit geldt voor zowel de onderzoeker (cv en track record) als het projectidee.

Wie?

Individuele onderzoekers met 7 tot 12 jaar ervaring sinds het behalen van hun doctoraat kunnen in aanmerking komen (deze termijn kan afwijken onder zeer specifieke voorwaarden). Onderzoekers moeten een sterk track record kunnen voorleggen, waaruit duidelijk blijkt dat ze als toonaangevend wetenschapper in hun expertiseveld beschouwd worden.

Wat?

ERC werkt volgens het ‘bottom up’ principe: projecten kunnen ingediend worden vanuit eender welke onderzoeks-discipline. Een ERC Consolidator grant dient om visionaire projectideeën om te zetten in grensverleggend onderzoek. Projecten moeten duidelijk kennisgrenzen verleggen, ambitieus maar toch voldoende haalbaar zijn, en een groot potentieel tonen om doorbraken in eigen (en gelinkte) disciplines te kunnen realiseren.

Hoeveel?

Het maximaal subsidiebedrag bedraagt €2 miljoen voor een project met looptijd van 5 jaar. Een bijkomende financiering van €1 miljoen is mogelijk onder voorwaarden.

PNO heeft uitgebreide ervaring met het begeleiden van kandidaten binnen dit subsidietraject. Graag meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u met plezier verder.