Partners in UTILE-project komen samen

De projectpartners van het UTILE-project kwamen van 27 tot 29 september samen om de voortgang te bespreken van UTILE en input te vragen uit het werkveld. Het UTILE-project analyseert Europese projecten binnen de sector Life Sciences & Health, identificeert de projecten met het hoogste commerciële potentieel en faciliteert verdere exploitatie en valorisatie ervan. Het project is door PNO geïnitieerd. Negen maanden later is er al flink wat werk verzet: bijna 600 projecten zijn al geëvalueerd.

UTILE wisselt kennis uit

De bijeenkomst vond plaats op het TTS Global Initiative event in Santiago de Compostela. Dit jaarlijkse event richt zich op aspecten die essentieel zijn voor beginnende innovaties in de biotech sector en brengt relevante stakeholders bij elkaar. UTILE maakte dankbaar gebruik van het event door te netwerken, kennis uit te wisselen en te discussiëren met Life Sciences & Health experts. Lieke Gerris, projectcoördinator vanuit PNO Consultants, gaf een presentatie over UTILE tijdens het event, samen met Anji Miller van LifeArc. Ook werd een aparte bijeenkomst gehouden met vertegenwoordigers uit de industrie om input te krijgen over het project en ideeën uit te wisselen in een persoonlijker setting.

Veelbelovende resultaten van UTILE

Tot nu toe hebben bijna 600 projecten al een eerste evaluatie door UTILE gekregen. Evaluaties richtten zich op het commerciële potentieel van onderzoeksresultaten. Meer dan 25 procent van de projecten kreeg een zeer positieve eerste evaluatie. Dat betekent dat we al veel onderzoeksresultaten hebben gezien die mogelijk veelbelovend zijn voor verdere valorisatie en exploitatie. Ook is er al veel werk gestopt in het ontwikkelen van de one stop shop valorisatie-marktplaats van UTILE. In deze marktplaats komen alleen de meest veelbelovende onderzoeksresultaten, waardoor u in staat bent om met enkele muisklikken relevante resultaten te vinden.

Op de hoogte blijven van dit interessante project? Bezoek de website of volg UTILE op LinkedIn of Twitter.