SUCCESSTORY UGENT – PNO

Van innovatief idee tot succesvol concept; het werd werkelijkheid voor de Universiteit Gent. De universiteit had een innovatief idee en direct de grote wens en ambitie om dit idee om te zetten naar een duurzaam bedrijf. Met succes! Ze vroegen aan PNO Consultants of zij ondersteuning wilden bieden bij het uitvoeren van een marktanalyse. UGent: “PNO Consultants werd gevraagd om strategisch advies te geven ter ondersteuning van onze zakelijke ambities, via hun innovatiedienst. “Bij UGent wilden we inzicht krijgen in de behoeften van de beoogde marktsegmenten, onze USP’s, evenals een overzicht van de potentiële concurrenten en hoe ze zich positioneerden in die marktsegmenten.”

Doorslaggevende data
De kunst om van een idee, een goed idee mét slagingskans te maken, hangt samen met een uitgebreide en gedetailleerde marktanalyse. Precies waarmee PNO Universiteit Gent heeft ondersteund. Door een secure en doelgerichte aanpak en een breed georiënteerde en gedetailleerde marktanalyse kent het idee van UGent een solide basis. De methode van Graydon diende als uitgangspunt om de potentiële marktpositie van UGent in kaart te brengen. Middels een concurrentie-analyse en behoefte-analyse zijn ook inzichten in het complete marksegment, waarin UGent zich wil begeven, verkregen. Net als inzichten in de concurrentie, unique selling points, de doelgroep én de behoeften van deze doelgroep.

“De hoeveelheid en de kwaliteit van de gegevens die door PNO en hun netwerk werden verstrekt, was verbluffend.”
Universiteit Gent

Maximaal inzicht door Europese activatie
Om het bedrijfsidee van UGent een voortvarende start te laten maken op de markt, heeft PNO de hulp ingeschakeld van alle PNO-kantoren. Want, zes weten meer dan één! België, Nederland, Duitsland, Engeland, Italië en Frankrijk activeerden hun Europese netwerk en voerden talloze persoonlijke interviews met high level profielen om maximaal inzicht te krijgen in het marktsegment waarin UGent zich wenst te vestigen. Het Europese netwerk waarover PNO beschikt, heeft zo bij kunnen dragen aan het schetsen van een gedetailleerd totaalbeeld.

Samen sterk in succes; nieuwe businesstak voor UGent
Door een sterke samenwerking, breed Europees netwerk én de inspirerende case voorzien vanuit UGent, mag het resultaat er wezen: UGent gaat een nieuwe businesstak opzetten. De unieke inzichten en conclusies, voorzien door PNO Innovation Services, sterken UGent een marktpositie in te nemen waarin groeipotentieel direct binnen handbereik is en een succesvolle toekomst in zicht is. UGent: “Het geleverde eindresultaat was echt hands-on, met zeer duidelijke conclusies en suggesties over hoe verder te gaan met ons bedrijfsidee. De uiteindelijke levering werd uitgevoerd via een uitgebreide vraag-en-antwoordsessie, die ons de gelegenheid gaf om een ​​diepgaande discussie te voeren.”