Aanpassing KMO-portefeuille

Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, Hilde Crevits heeft een aanpassing van de KMO-portefeuille goedgekeurd. De steunpercentages en het maximum steunbedrag per jaar wijzigen. De aanpassing gebeurt in twee fasen en gaat van kracht op 1 december 2019.

KMO’s kunnen via een eenvoudig elektronisch systeem investeren in opleidingen ter ontwikkeling van competenties of externe adviezen inwinnen voor kennisuitbreiding van de onderneming. PNO Consultants is een geregistreerd dienstverlener waardoor onze innovatiediensten in aanmerking komen voor deze subsidie.

Een kleine onderneming die tot nu toe via de KMO-portefeuille in opleiding en adviezen investeerde, kreeg 40% steun van de Vlaamse overheid. Een middelgrote onderneming kreeg 30%. Vanaf 1 december 2019 worden deze percentages naar respectievelijk 30% en 20% bijgestuurd.

Ook het plafondbedrag wordt aangepast. Daar waar het steunplafond voorheen maximum 10.000 euro voor kleine ondernemingen en 15.000 euro voor middelgrote ondernemingen bedroeg, zal het maximumbedrag op jaarbasis voor alle KMO’s vanaf 1 januari 2020, 7.500 euro bedragen.